About the site


Four Lines is a school project driven by Adam Karlsson who is currently doing his last year at high school.

I choose this subject as I do a lot of modelling and game relaterat projects at home and wanted to share my tools for the CG community as improve my own skills.

”When you are young you need to create stuff, thats why I created Four Lines”

Webbstjärnan

Ett avsnitt om syfte och mottagare

Mitt syfte om min nätbutik är att inspirera och dela med mig av mina kunskaper inom 3d grafik för att andra unga ska utvecklas.  Jag har valt att rikta in mig på ungdomar i åldern 14-19 år då jag anser att jag själv skulle haft nytta av mina produkter. Jag delar med mig utav 3d material som man kan använde till tex spel. Alla material/produkter är gratis att ladda ner och att sprida.

Ett avsnitt om vilka som skapat webbplatsen

Jag heter Adam och är skaparen av Four Lines. Mitt val av mitt domän namn betyder ”fyra penseldrag” vilket representerar min webbsida och logotyp på ett unikt och kreativt sätt. Jag valde att jobba själv då jag inte går kursen UF företag och tyckte helt enkelt om att följa mitt egna schema. Jag har format allt grafiska på webbsidan detta är tex logotypen som jag tog fram i Adobe Illustrator samt de produkter jag säljer som jag skapat i 3d program.

Ett avsnitt som berättar om hur ni arbetat med upphovsrätten och källor

Allt om upphovsrätten och lagar hittar ni under license fliken eller  här

Ett avsnitt som berättar hur ert bidrag kopplas till läroplanen

Mitt bidrag kopplas till läroplanen då jag använder mig mycket av det som är populärt idag. Med det menar jag att jag har valt att fokusera väldigt mycket på design och innehål något som är en viktig del i kursen. Att synas på ett intressant sätt tror jag är nyckeln till en lyckad affärside. Jag har jobbat väldigt mycket kring lagar och regler något som jag tagit ifrån läroplanen i kursen Näthandel 1.

Ett avsnitt som berättar om vad ni lärt er

Jag har lärt mig att använda WordPress samt marknadsföra min webbsida genom sociala medier. Men framförallt regler kring lagar och upphovsrätt något som jag visste mindre om innan kursens start.

Ett avsnitt som motiverar varför just ert bidrag ska vinna.

Jag anser att jag ska vinna då min webbsida har något unikt, något nytänkande som är beredd att växa.  Jag har även lagt ner väldigt mycket tid på att knäcka en kreativ ide som ska fungera i längden och hänga med och fungera i den digitala utvecklingen. För mig skulle priset vara en chans för mig att utveckla och våga ta ännu större steg.  Att vinna Webbstjärnan skulle betyda otroligt mycket för mig men även för mina kunder. Eftersom mina produkter är gratis skulle ett pris göra att jag hade kunnat fokusera på bygga och sprida min nätbutik ännu mer.

”Jag har alltid drömt om att skapa något nytt, något som kan komma i nytta till andra. Med priset skulle jag våga ta det extra klivet.

/Adam Karlsson